Waarom De Nationale [Ont]Regelmonitor?

Ministers Bruins en De Jonge gaven het in de Tweede Kamer al aan: “We stoppen pas als zorgverleners merkbaar minder regeldruk ervaren.” Oftewel: alleen zorgverleners kunnen aangeven of er daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt met het terugbrengen van de regeldruk.

Om die reden introduceren diverse organisaties van zorgverleners De Nationale (Ont)Regelmonitor. Met als doel: het gezamenlijk bewaken van de voortgang van het Actieplan (Ont)Regel de Zorg.

Minimaal twee keer per jaar brengen we de status van de regeldruk volgens zorgverleners in Nederland in beeld. Dat blijven we doen. Net zolang tot de regeldruk met 50% is teruggedrongen.”

De Nationale (ont)regelmonitor wordt een jaar na de start van de beweging (Ont)Regel de Zorg geïntroduceerd. Nadat in oktober 2017 bekend werd dat zorgverleners minimaal 40% van hun tijd kwijt waren aan onzinnige administratie, sloeg het zorgveld de handen ineen. Na de grootschalige schrapconferentie in november 2017, volgden begin 2018 de ‘Schrap- en Verbetersessies’ waar honderden zorgverleners aan deelnamen.

Eind maart werden de 62 concrete schrappunten gepresenteerd. Deze punten vormden de basis voor het Actieplan (Ont)Regel de Zorg waarmee de ministers Bruins en De Jonge zich committeerden aan het terugbrengen van de regeldruk voor zorgverleners.

>>>  ga naar De Nationale [Ont]Regelmonitor

 

Mede mogelijk gemaakt door;